نکاتی درباره بوستر پمپ آتشنشانی
بوستر پمپ اتشنشانی یکی از انواع بوستر پمپهایی است که در ساختمانها و صنایع از آن استفاده میگردد. این محصول یکی از وسیلههای ایمنی جهت حفاظت از جان انسان بوده که مزایای بیشماری دارد. این بوستر پمپ به مجموع یک یا چند الکترو پمپ گفته میشود که به صورت موازی به یکدیگر متصل میشوند و به وسیله تابلو فرمان هوشمند، به صورت جداگانه کنترل میشوند.
این کالا به نامهای بوستر پمپ دور متغیر آتش نشانی و بوستر پمپ آتش نشانی دور ثابت، تقسیم بندی میگردد. در ادامه به بررسی عملکرد این سیستم میپردازیم، در مجموعه ایران جهش تنوع انواع پمپهای صنعتی و خانگی وجود دارد و افراد بسته به نیاز خود آن را تهیه میکنند.
اجزا بوستر پمپ آتشنشانی
شکل، بوستر پمپ و شاسی بوستر پمپ دارای اجزای زیر است:
- لرزه گیرها
- اتصالات فلنچی
- کلکتور ورودی و خروجی
- مخزن تحت فشار
- اینورتر
- کابل
- سافت استارت
- لوازم برقی داخل تابلو برق ها
- شیرآلات عبوری سیال
انواع بوستر پمپ آتشنشانی
به طور کلی بوستر پمپ آتشنشانی به دو دسته تقسیم بندی میگردد، این دو دسته شامل موارد زیر است:
- بوستر پمپ آتشنشانی دور متغیر
- بوستر پمپ آتشنشانی دور ثابت
ویژگی بوستر پمپ آتش نشانی
در وهله اول بوستر پمپ آتش نشانی باید بتواند آب کافی را در سیستم آتش نشانی با فشار لازم تامین نماید. به طور کلی یک سری ویژگی را باید این کالا داشته باشد این ویژگیها شامل:
- شاسی قوی داشته باشد
- هزینه برق نرمال و قابل قبولی داشته باشد.
- این محصول باید از روشن بودن بیهوده سیستم و اضافه کاری جلوگیری نماید.
- این پمپ حتما باید طبق برنامه روش و یا خاموش شود.
- قطع و وصل جریان آب ورودی خروجی حتما باید یکنواخت باشد.
بوستر پمپ آتشنشانی چگونه کار می کند؟
شاید برای خیلی از افراد این سوال پیش آید که بوستر پمپ آتشنشانی چگونه کار میکند؟ باید در جواب بگوییم که این محصولات ابزارهای سادهای هستند که یک ورودی و یک خروجی دارند. هنگامی که یک بوستر پمپ در بین ورودی آب و خروجی نصب گردد، از پروانه درونی خود استفاده میکند تا با این روش، فشار آب را افزایش دهد.
در پمپهای اتشنشانی هنگامی که فشار در سیستم اسپرینکلر به کمتر از مقدار تعیین شده برسد، به صورت خودکار فعال میگردد. در صورتی که سیستمها افت فشار را تجربه نمایند، پرشرهای سوئیچ جوکی پمپ ها وارد عمل میشوند و جوکی پمپها کار خود را شروع میکنند. در صورتی که جوکی پمپها فشار مورد نیاز خود را تحمل کنند، پمپهای اصلی وارد کار شده و فشار مورد نیاز را تامین میکند.
استانداردهای بوستر پمپ آتشنشانی
برای طراحی نمودن این قطعه حتما یک سری دستورالعمل و استاندارد را رعایت نمایید. این استانداردها شامل نوع بوستر پمپ، نحوه بهره برداری، چیدمانها، محل جایگذاری، مشخصات فنی مرتبط با انواع بوستر پمپ آتش نشانی است.
نکات بسیار مهم برای انتخاب بوستر پمپ آتشنشانی
نکات مهمی که باید برای انتخاب بوستر پمپ آتشنشانی مد نظر داشته باشید این است که حتما باید با استاندارهای بین المللی تولید شود، این استانداردها شامل:
- انتخاب پمپ
- تعداد پمپها
- تنظیم نمودن فشار بوستر پمپ آتش نشانی
- شیرآلات و اتصالات
انتخاب پمپ
انتخاب پمپ برای محصولاتی همچون بوستر پمپ آتشنشانی باید به گونه ای باشد که باید مجهز به پمپ سانتریفیوژ زمینی با سیل گرافیتی با یک قطره چکه آب در دقیقه از سیل آن باشد. باید دقت نمایید که پمپهای عمودی و افقی جهت ساخت بوستر پمپ آتشنشانی به هیچ عنوان مناسب نیست.
این محصولات میتوانند بدون جاکی پمپ و یا با جاکی پمپ تولید شوند. هر کدام از بوستر پمپها دارای یک پمپ اصلی و یک پمپ رزرو هستند.
تنظیم فشار بوستر پمپ اتش نشانی
تنظیم فشار بوستر پمپ اتش نشانی به وسیله پرشر سوییچ انجام میگیرد. بر اساس استاندارد بین المللی هر یک از بوستر پمپ اصلی در بوستر مپ آتش نشانی حتما باید از یک پرشر سوییچ به طور مستقل فرمان بگیرد.
شیرآلات و اتصالات
در ورودی و خروجی هر یک از پمپهای بوستر پمپ حتما باید از شیر فلکه قطع و وصل استفاده گردد. این شیر فلکه باید قبل از اتصال پمپ و سایر شیرآلات ملحق به آن به کلکتورهای پمپ وصل شوند.
نکات خرید بوستر پمپ اتشنشانی
جهت خرید بوستر پمپ آتشنشانی به نکاتی توجه نمایید این نکات شامل جنس، مارک پمپ، شیرآلات و قطعات استفاده شده در تابلو فرمان بوستر است که قیمت آن را متغیر میکند. از دیگر مواردی که میتوان به آن اشاره نمود، جنس، سایز کلکتورهای ورودی و خروجی است.
برای آنکه بتوانید به آسانی محصول مورد نظر خود را خریداری نمایید، با کارشناسان ایران جهش در ارتباط باشید تا همکاران ما بهترین مشاوره را به شما ارائه دهند.