امروزه با افزایش جمعیت و در پی آن نیاز به اماکن مختلف از قبیل اداری، تجاری، مسکونی، فروشگاهی و ... افزایش یافته است. از پیامدهای افزایش جمعیت، نیاز به ساختمان های بلند می باشد و بوستر پمپ آتش نشانی و همچنین استفاده از بوستر پمپ آبرسانی از نیازهای اساسی در این ساختمان های بلند است. البته کاربرد بوستر پمپ آتش نشانی و بوستر پمپ آبرسانی تنها در ساختمان های بلند نیست بلکه در هر جایی که امکان آتش سوزی مثل بیمارستان ها، انبارها،کارخانه ها و... وجود داشته باشد استفاده از این تجهیزات لازم و ضروری است.
وظیفه اصلی بوستر پمپ آتش نشانی تامین کردن دبی و هد مورد نیاز برای تجهیزات اطفا حریق در اماکن تجاری، مسکونی و... است. بوستر پمپ آتش نشانی از یک پمپ اصلی، جوکی پمپ، پمپ رزرو، تابلو برق، انواع شیرها،پرشر سوئیچ، کلکتور و... تشکیل شده است.
انواع بوستر پمپ آتش نشانی
بوستر پمپ آتش نشانی به دو دسته تقسیم می شود، بوستر پمپ آتش نشانی دور ثابت و دور متغیر. این تقسیم بندی بر اساس ثابت نگه داشتن فشار خروجی می باشد. تفاوتی که در آن ها وجود دارد به خاطر نوع تابلو فرمان آن ها است. در بوستر پمپ آتش نشانی دور متغیر، با کمک یک پرشر ترانسمیتر که روی آن نصب شده است، کنترل فشار بوستر پمپ انجام می شود. در مدل دور ثابت، فشار سیستم بالاتر از یک مقدار حداقل تعریف شده در دبی مورد نیاز سیستم حفظ می شود. تفاوت دیگر آن است که در بوستر پمپ آتش نشانی دور ثابت پرشر سوئیچ مورد استفاده قرار میگیرد.
چه بوستر پمپ آتش نشانی برای شما مناسب است
انتخاب بوستر پمپ آتش نشانی در درجه اول بستگی به تاریخ دستورالعمل صادر شده برای ساختمان دارد. اگر تاریخ دستور العمل برای قبل از سال 95 باشد، بوستر پمپ آتش نشانی مورد تایید برای ساختمان ها دارای دو پمپ هم توان می باشد؛ یکی از پمپ ها به عنوان اصلی و دیگری برای رزرو.
اگر تارخ دستورالعمل برای بعد از سال 95 باشد و ساختمان ها در دسته بندی S1 و S2 باشد، بوستر پمپ آتش نشانی مورد تایید دارای 3 پمپ می باشد؛ که دوتای آن هم توان بوده و از یکی به عنوان پمپ اصلی و از دومی به عنوان رزرو استفاده می شود. پمپ سوم به کار رفته هم جوکی پمپ یا همان پمپ پیشرو می باشد. اگر ساختمان شما در دسته بندی S3 قرار داشته باشد از دو پمپ که یکی اصلی و دیگری جوکی پمپ می باشد استفاده می شود.
تفاوت بوستر پمپ آتش نشانی و بوستر پمپ آبرسانی در چیست
ساختمان کلی بوستر پمپ آتشنشانی و بوستر پمپ آبرسانی مشابه یکدیگر است، ولی همان گونه که از نام گذاری آنها پیداست بوستر پمپ آتش نشانی صرفاً برای آبرسانی به تجهیزات اطفا حریق به کار می رود ولی بوستر پمپ آبرسانی برای انتقال و یا پمپاژ آب در انواع کاربریهای خانگی، کشاورزی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. یک پمپ آتش نشانی ضروری است که سه جز الکترو پمپ، موتور دیزل و جوکی پمپ تشکیل شود اما در بوستر پمپ آبرسانی این اجزا حتمی نیستند.
جمع بندی
در این مقاله در مورد بوستر های پمپ آتش نشانی و آبرسانی، کاربردها و تفاوت های آن ها خواندیم. همچنین با انواع آن آشنا شدیم و نحوه انتخاب بوستر پمپ آتش نشانی مناسب برای ساختمان ها را مورد بررسی قرار دادیم.
- ۰۱/۰۶/۱۹