بوستر پمپ آبرسانی سیستمی است متشکل از دو یا چند پمپ آب که به صورت موازی به یکدیگر وصل شده اند. اساس کار این دستگاهها این است که فشار آب مورد نیاز مجموعههای بزرگ را تامین کنند و علاوه بر تامین فشار، آن را ثابت نیز نگه دارد و به محض قطعی آب بتواند پمپاژ آب را قطع کند.
بوستر پمپ آبرسانی این کار را اینگونه انجام میدهد که در صورت بالا رفتن مصرف آب، پمپهای بیشتری را وارد مدار میکند و در صورت ثابت بودن فشار آب، بوستر پمپ آبرسانی فعالیتی نمیکند و در صورت قطع شدن آب پمپها را از مدار خارج میکند.
بوستر پمپ آبرسانی چه کاربردهایی دارد؟
از بوستر پمپ آبرسانی جهت آبرسانی در موارد زیادی استفاده میشود که تعدادی از آنها را در ادامه آورده ایم:
- ساختمانهای بزرگ مانند برجها، ادارات، بیمارستانها، سالنهای ورزشی و غیره
- تامین آب برای سیستمهای اطفاء حریق
- آبیاری زمینهای کشاورزی
- تامین آب کارخانههای صنعتی
- پرورش ماهی
- و سایر اماکن و مراکزی که به فشار آب بالا نیاز دارند.
انواع بوستر پمپ آبرسانی
به صورت کلی بوستر پمپ به دو نوع تک پمپ و چند پمپ دسته بندی میشود که در ادامه به معرفی بررسی هر کدام میپردازیم.
بوستر پمپ تک پمپ
بوستر پمپ تک پمپ به صورت یکپارچه عمل میکند و از آن بیشتر برای مصارف آب در مقیاس کم استفاده میشود. از این بوستر پمپها بیشتر در ساختمانها و کارگاههای کوچک استفاده میشود. این نوع بوستر پمپ با برق شهری کار میکند و بوسیله تابلو فرمانی که دارد کنترل میشود.
بوستر پمپ چند پمپ
در این مدل بوستر پمپ، یک الکتروپمپ به عنوان پمپ پیشتاز و باقی پمپها به عنوان پمپهای اصلی در نظر گرفته میشوند. فشاری که الکتروپمپ پیشتاز ایجاد میکند با فشار الکتروپمپهای اصلی برابر است.
بوستر پمپ آبرسانی چه طور کار می کند؟
این نوع بوستر پمپ معمولا براساس مصرف آب مورد نیاز و حداقل فشار مورد نیاز طراحی میشود. در طراحی بوستر پمپ نوسانات فشار آب در طول شبانه روز به عنوان یکی از پارامترهای مهم برای مشخص کردن میزان آب خروجی از پمپ و فشار مورد نیاز پمپ استفاده میشود.
برای تامین انرژی مورد نیاز بوستر پمپ از برق استفاده میشود. برای بوستر پمپ دور ثابت (تک فاز) از برق 220 ولت تک فاز استفاده میشود ولی برای بوستر پمپ دور متغیر از برق 380 ولت سه فاز استفاده میشود.